Maraton treh občin Grosuplje 2019

Pravila in navodila udeležencem

Udeleženci lahko izbirajo med štirimi – asfaltiranimi progami:

  • 91 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
  • 78 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
  • 56 kilometrska proga;
  • 45 kilometrska proga (ta je letos dodana in poteka po na novo asfaltirani cesti od Krke, mimo Luč in se Na šoli priključi obstoječim progam);
  • MTB proga v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa;
  • družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 17 in 28 km. (del trase je makadamski);
  • pohod na Magdalensko goro za spremljevalce, ki ne kolesarijo

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski  cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton in v Kavarni Evropa na Taborski cesti 3 v Grosuplju.  Pred prijave bomo začeli zbirati 9. maja  in bodo zaključene v četrtek, 30. maja ob 12. uri.

S t a r t n i n e:

  • MARATON (cestni in MTB) 20 evrov; v predplačilu do 30.5. znaša 18 evrov.
  • Za skupine 10 ali več udeležencev in za imetnike olimpijske kartice se prizna popust 3 evre (popusti se ne seštevajo);
  • DRUŽINSKI MARATON: 10 evrov za odrasle in 0 evrov za otroke do 15. leta starosti.

Popustov ni.

Prispevek za pohod: 5 evrov.

Start za udeležence cestnih tras na 91, 78, 56 in 45 km bo ob 9.00  uri; start družinskega maratona – daljši ob 9:10 uri;  MTB ob 9:20 in start družinskega – krajši pa ob 9:30. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila – kontrolirali bomo zapestnice. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

OPOZORILO: Maraton bo potekal v normalno odvijajočem prometu ob upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil in opozoril organizatorja. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost. Nekateri spusti so zelo strmi, zato je treba hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost je potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Otroci do 15. leta starosti smejo voziti samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili sebi ali drugim.

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad. Glavna nagrada bo Električni skiro YEDOO SKIRO CITY 16/12. Žrebanje bo potekalo na zaključni prireditvi med 14. in 15. uro. Nagrade prejmejo samo udeleženci, ki bodo takrat pristni. Glavna nagrada bo izžrebana točno ob 15. uri.

Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina.

Posebej bomo nagradili najboljše kolesarje in kolesarke na vzponu na Korinj. Upoštevali bomo Strava odsek ‘Mali Korinj Climb’. Več si lahko preberete na spletni strani.

Dodatne informacije so na voljo na tel. 031 206 745 po 16. uri in na internetni strani www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton.