Parenzana 13.5.2017

Na zboru članov v marcu smo na program dela vključili tudi Kolesarjenje po Parenzani. Predlog je, da to akcijo izvedemo v soboto 13.5.2017. Če bo vreme slabo, bomo prestavili na kasneje. Prekolesarili bi hrvaški del te trase. Z avtobusom se bomo odpeljali do Sečovelj in na to po bivši progi kolesarimo vse do Poreča. Trasa je vidna na tem zemljevidu:

Tukaj si lahko ogledate bolj podrobni zemljevid in si lahko prenesete GPS sled za Garmin in podobne naprave.Trasa je dolga 88 km in je skoraj v celoti makadmska. Nekateri deli so tudi kamniti kolovoz. Zato je najbolje iti z gorskim kolesom ali trekom. Ob trasi si bomo ogledali (malce bomo skrenili s trase) mesteci Grožnjan in Motovun. Proga poteka tudi čez nekaj tunelov in bi bilo dobro, da vzamete s sabo lučko.

Ker je trasa kar dolga, bo možno za tiste, ki bi želi skrajšati, pod Motovunom (na 50 kilometru) zaključiti kolesarjenje. Tam bo čakal avtobus.

Za hrano na poti poskrbi vsak sam iz nahrbtnika. Na zaključku v Poreču si bomo v neki piceriji privoščili ‘pozno kosilo’. Predviden start s kolesi iz Sečovelj je ob 9. uri. Med 16. in 17. uro bomo v Poreču. Odhod avtobusa iz Poreča je predviden med 18. in 19. uro.

Odhod avtobusa iz Grosuplja ob 7:15 uri. Nalaganje koles začnemo ob 6:45.

Ne pozabite osebne izkaznice. Gremo čez šengensko mejo.

Prijave s plačili prijavnine (10 EUR/osebo) pobira Danilo v petek 5.maja zvečer v klubskih prostorih.

Prednost pri prijavi imajo člani društva, če pa bo še prostor v avtobusu, lahko povabite tudi nečlane društva, ki bodo plačali stroške prevoza (5 EUR).

Tukaj: http://www.slo-istra.net/dragan100/Dokumenti/Parenzana.pdf, si lahko preberete veliko o tej progi (zgodovina, podrobnosti, fotografije…) Priporočam, da to preberete.

This entry was posted on Thursday, April 27th, 2017 and is filed under Napovednik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.