TK izlet na Kucelj 6.5.2017

KUCELJ (748 m. n. m)

Planinsko društvo POLET Šentrupert vabi na kolesarski izlet, ki ga bomo izpeljali skupaj s KD Grosuplje, v soboto, 06. maja 2017 ob 10.00 uri (zbor ob 09.45 uri).
Izhodišče: Kolodvorska ulica v Grosupljem (pred Pizzerijo Sonček), kjer je tudi start maratona. Tam je tudi parkiranje, ker je makadamsko parkirišče sedaj v privatni lasti in ni več možno parkirati.
Najvišja točka: 748 m. n. m.
Najnižja točka: 335 m. n. m.
Dolžina ture: 29 km
Višinska razlika: 800 m
Zahtevnost vzponov: V3 – V4
Zahtevnost spustov: S3 – S4
Čas vožnje: 3:30
Težavnost: IV

Kratek opis ture:
Iz izhodišča nas bo pot vodila do Zgornje Duplice in Blečjega vrha do Leskovca, kjer se bomo v Izletniškem turizmu Leskovec (Habjan) odžejali in premagali še dvokilometrski vzpon do Kuclja. Kucelj je 748 m visok vrh, ki se nahaja severno od Višnje gore. Z vrha na katerem se nahaja manjši geodetski stolp ob katerem je tudi žig je lep razgled na okoliško hribovje, ob lepem vremenu pa razgled seže vse do Kamniško Savinjskih Alp, Karavank in deloma Julijskih Alp. Iz Kuclja se spustimo do Blečjega vrha, kjer na koncu vasi zavijemo levo na poljsko in nato gozdno potko po katerih se spustimo do potoka Višnjica, kjer nas tabela z napisom POT DVEH SPLAPOV usmeri levo in vodi do 200 m oddaljenega prvega slapa. Od slapa se bomo vrnili do table in nadaljevali ob potoku do Dednega Dola, nato pa zavili desno in se povzpeli po gozdu ob AC po desni strani Višnjegorskega klanca do Police od tam pa na Peč in Spodnje Duplice od koder se spustimo v Grosuplje.

Po turi sledi after v v Pizzeriji Sonček (poleg izhodišča).
Obvezna oprema: tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami, čelada, rokavice, prva pomoč, rezervna zračnica in osnovno orodje za nujna popravila, topla oblačila, vetrovka.

Informacije in prijave: Mojca Starič, tel. 031 315 397.

V primeru slabega vremena oz. slabih voznih razmer, bo tura prestavljena.

Hvala Petru za pripravo trase, ki je drugačna od tiste na lanskem Maratonu treh občin.
KUCELJ (748 m. n. m)
Upam, da se vidimo v čim večjem številu. Povabite tudi prijatelje.0

This entry was posted on Friday, April 21st, 2017 and is filed under Napovednik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.