Petkov tematski večer 7.4.2017

V juliju 2016 smo (Tone, Nane, Andrej, Marko, Janez in Jovo) prekolesarili Nemško alpsko cesto v 4 dneh (dodali smo še Munchen). V petek, 7.4.2017 z začetkom ob 20:15, vam bom skupaj s prijatelji predstavil to kolesarsko potepanje po Bavarski. Nemška alpska cesta povezuje Lindau ob Bodenskem jezeru s Kraljevim jezerom v Berchtesgadenskem narodnem parku. To je najstarejša panoramska cesta v Nemčiji. Idejo zanjo je dal že leta 1858 bavarski kralj Maksimilijan II., zares se je začelo leta 1932, končalo pa leta 1960. Cesta, dolga okoli 450 km, vijuga skozi travnike, ljubke gričke, zelene gozdove, romantične doline, dotika se modrih jezer in mogočnih vrhov. Ne samo, da nudi spektakularne panoramske razglede, očara nas tudi z izjemnimi kulturnimi znamenitostmi in bogato bavarsko tradicijo.

This entry was posted on Tuesday, March 28th, 2017 and is filed under Napovednik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.