Kolesarski maraton Prijetno domače po občini Ivančna Gorica

Ob?ina Ivan?na Gorica organizira v po?astitev dneva državnosti prvi kolesarski maraton Prijetno doma?e po dvanajstih turisti?nih to?kah ob?ine Ivan?na Gorica. Maraton je rekreativna prireditev in ni tekmovalne narave. S prireditvijo želi ob?ina Ivan?na Gorica promovirati krožno kolesarsko pot Prijetno doma?e, ambulance ki je nastala v skladu z novo blagovno znamko ob?ine pod sloganom Prijetno doma?e.

Datum: 25. junij 2012
Izhodiš?e: Polževo (pri hotelu)
Prijava: na startnem mestu med 8.00 in 8.45
Start maratona: 9.00
Dolžina trase: 88 km
Skupni višinci: 1500 m
Startnine ni.
Cilj: med 13.30 in 15. uro (Zaklju?ek kolesarjenja bo potekal v sklopu proslave ob dnevu državnosti )

Na cilju vsak udeleženec dobi malico in napitek ter spominsko medaljo. Vsak udeleženec, illness ki bo zbral vseh 12 žigov, bo imel možnost nakupa kolesarskega dresa Prijetno doma?e (zgornji del), http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/kolesarski-dresi/, po znižani promocijski ceni 20 EUR. Polna cena je 45 EUR.

Trasa je v celoti asfaltirana in je primerna za cestna kolesa.
Trasa ni ozna?ena. Za orientacije je priporo?ljiva GPS sled z ustrezno GPS napravo, clinic vsak udeleženec ob prijavi prejme tudi podroben zemljevid z opisom poti.

Trasa je speljana po Ob?ini Ivan?na Gorica in obiš?e 12 turisti?nih info tabel, ki stojijo v središ?ih 12 krajevnih skupnosti: Muljava, Krka, Ambrus, Zagradec, Dob, Temenica, Sobra?e, Šentvid pri Sti?ni, Sti?na, Metnaj, Ivan?na Gorica, Višnja Gora. Pri vsaki info to?ki udeleženci žigosajo karton, ki ga bodo prejeli ob prijavi.

Vsak prijavljeni udeleženec dobi ob prijavi karton za žige in zgibanko z zemljevidom in opisom. Na trasi bo poskrbljeno za svežo vodo. Kolesarje se na cilju pri?akuje med 13.30 in 15. uro. Manj pripravljeni kolesarji lahko kakšno to?ko izpustijo, da bodo prišli na cilj do 15. ure. Manjkajo?e žige lahko pridobijo naknadno.

Udeležba na lastno odgovornost!

Traso in višinski profil si lahko ogledate tukaj

Ve? informacij o projektu Prijetno doma?e si lahko preberete tukaj

This entry was posted on Thursday, June 21st, 2012 and is filed under Napovednik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.